Home Geen categorie Hoe bereid je de komst van een nieuwe viervoeter voor?

Hoe bereid je de komst van een nieuwe viervoeter voor?

322
0

Bij het hebben en krijgen van een hond of kat komt heel wat kijken. Voordat je een dier koopt of krijgt is het daarom belangrijk om van tevoren goed te weten wat er geregeld moet worden. Om goed voorbereid te zijn, geven we je een aantal tips om ervoor te zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan. 

Ras en gedrag

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar wat voor soort ras het beste bij jou past. Vooral bij honden is het belangrijk om hier goed naar te kijken. Maar ook bij katten zitten er best veel verschil tussen verschillende rassen. Dit komt met name tot uiting in gedrag. Door je van tevoren goed te verdiepen tussen de verschillende rassen, is het makkelijker om een keuze te maken en de zoektocht naar een kat of hond te specificeren. 

Voer

Wat betreft voeding voor huisdieren is er genoeg te vinden en te koop. Of het nu ingeblikt, vers, gedroogd of verwerkt vlees is: van elk type product zijn er veel varianten. Vanwege het grote aanbod is het soms moeilijk om een geschikt type voer te vinden. Over het algemeen zit er in vers vlees meer voedingsstoffen en heeft jouw dier hier minder van nodig om verzadigd te raken en de juiste stoffen binnen te krijgen. Brokken – gedroogd en verwerkt vlees – zijn daarentegen vaak vermengd met andere producten zoals groenten en granen. Vaak zitten hier wat minder voedingsstoffen in en niet elk dier kan hier goed tegen. Over het algemeen is dit wel een praktisch soort voer. Extra ruimte in de vriezer of koelkast heb je namelijk niet nodig wanneer je kiest voor brokken. Ook is dit type voer beter voor het gebit van honden en katten. Wat uiteindelijk de voorkeur zal hebben van jouw hond of kat zal later blijken. Van tevoren is het echter wel belangrijk om een idee te hebben van wat er verkrijgbaar is en waar jouw eigen voorkeur naar uitgaat. Op die manier ben je beter voorbereid. 

Trainen en leefomgeving

Voor honden is het belangrijk om ze als pup een goede basis mee te geven. Tijdens puppy training worden veel manieren uitgelegd en aangeleerd waardoor de band tussen jou en jouw hond wordt versterkt. Voordat een pup komt, is het belangrijk om je te verdiepen in waar en hoe puppy training gegeven wordt. Bij katten is het natuurlijk een ander verhaal. Maar hoewel er niet echt kattentraining bestaat, is het afbakenen van een leefomgeving in een tuin iets om bij stil te staan. Door de leefomgeving van de kat steeds groter te maken, kan het dier wennen aan de omgeving. Ook het dichtmaken van open plekken waar katten door zouden kunnen ontsnappen, is raadzaam. 

Basisspullen

Naast voer is het aanschaffen van bepaalde basisproducten ook essentieel. Denk bijvoorbeeld aan een bench, mand of mat voor een hond. Voor een kat is er een groot aanbod aan manden en kattenhuizen. Ook speeltjes waar bijvoorbeeld voer in gedaan kan worden of andere honden- of kattenspeeltjes zijn leuk om in huis te hebben. Zo kun je jouw hond of kat uitdagen en actief houden door middel van een spel. 

Natuurlijk zal het opvoeden en hebben van een hond of kat uiteindelijk nog wat andere dingen met zich meebrengen. Wanneer deze tijd eenmaal aangebroken is, zal je merken dat je door ervaringen steeds beter weet hoe je jouw huisdier het best kunt verzorgen en hierop beter kunt inspelen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here