Home Geen categorie Hoe richt je het kantoor effectief in?

Hoe richt je het kantoor effectief in?

399
0

De inrichting in het kantoor is erg belangrijk. Het zorgt voor een goede sfeer en het bevordert de productiviteit op het kantoor. Ga je binnenkort dus verhuizen naar een nieuw kantoor of ga je je oude kantoor verbouwen? Dan is het goed om vast na te denken over de inrichting. Maar wat is nu precies een goede kantoorinrichting? Wij vertellen je er graag meer over! Lees dus snel verder. 

Indeling van het kantoor

Eerst is het belangrijk dat je een goede opzet maakt voor de inrichting van het kantoor. Denk bijvoorbeeld aan waar de bureaus moeten komen en waar je een zithoek maakt of een plek waar werknemers rustig even kunnen bellen. Het is belangrijk dat je allerlei werkprocessen gescheiden houdt. Een voorbeeld is dat het niet verstandig is om de bureaus vlakbij een ingang of een keuken te zetten. Zo worden de werknemers namelijk elke keer gestoord en verliezen zij hun concentratie. Houd dus de werkplek apart voor zover de kantoorruimte dit toelaat natuurlijk. Verder kun je bij de ingang wel een aparte plek maken waar klanten kunnen zitten en waar je thee en koffie kunt zetten.

Huisstijl 

Je kantoor is in principe het visitekaartje voor klanten. Daarom is het goed om rekening te houden met de stijl van de inrichting. Deze moet zoveel mogelijk bij je organisatie passen. Stel dat de stijl van je kantoor totaal niet overeen komt met de huisstijl van het kantoor, dan zal het kantoor dus niet representatief zijn. Gebruik dus de kleuren van je huisstijl ook zoveel mogelijk in de inrichting van het kantoor.  Daarnaast zie je ook veel dat bedrijven hun logo op de muur of bijvoorbeeld de slogan op het raam. 

Meubels 

Bij het inrichten van het kantoor zijn meubels erg belangrijk. Niet alleen het comfort, maar ook de mate waarin het meubel ergonomisch is. Hierdoor kun je een goede werkhouding aannemen en zul je minder snel klachten ontwikkelen, aan bijvoorbeeld je nek of schouders. Ergonomische kantoor meubels zijn dan ook verstelbaar, zodat iedereen de meubels kan instellen op zijn of haar eigen lengte en postuur. 

Kantoor laten inrichten 

Weet je niet zo goed hoe je het inrichten van het kantoor moet aanpakken? Dan kun je ook een specialist inschakelen die dit voor je doet, zoals www.newkantoor.nl. Zij verzorgen heel de kantoorrenovatie van top tot teen. Zo hoef je dus niet meerdere aannemers in te schakelen en blijft het hele project dus bij één ontwikkelaar. Het grote voordeel is dat je niet meerdere aanspreekpunten hebt maar één contactpersoon.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here