Home Geen categorie Meubeltrends van 2019 op een rijtje

Meubeltrends van 2019 op een rijtje

272
0

Elk jaar weer verschijnen er nieuwe trends in de woonwereld. Ben jij nog niet op de hoogte van de huidige meubeltrends en wil je je woning graag up-to-date maken? In dit artikel zetten we alle meubeltrends van 2019 voor jou op een rijtje.

Opvallende combinaties en gewaagde kleurkeuzes

De meubeltrends van 2019 staan in het teken van lef. Voor de mensen die graag eens wat anders willen voor hun huis, zijn de huidige woontrends uitermate geschikt. Wit en zwart zijn al jarenlang ultieme trendkleuren, maar hier lijkt dit jaar toch wel een einde aan het komen. De kleurkeuzes mogen echt wel wat gewaagder worden. Zo zien we anno 2019 veel opvallende kleuren terug. Denk hierbij aan okergeel, donkergroen, bordeaux rood, donker grijs, donkerbruin, indigoblauw, curry geel en zelfs goud! Je kunt het zo gek nog niet verzinnen of het is een geschikte kleur voor jouw interieur.

Daarnaast zien we ook dat er opvallende combinaties gemaakt worden. Zo is het tegenwoordig een ware trend om eetkamerstoelen van verschillende stijlen met elkaar te combineren. Je mag dan ook best opvallen met jouw interieurkeuze. Het hoeft niet meer zo strak en op elkaar afgestemd als vroeger. Uniciteit is de norm!

Met een klein budget nieuwe meubeltrends shoppen

Heb je slechts een klein budget, maar wil je jouw interieur wel graag in het nieuw steken? Kijk dan eens online op verkoopsites of struin eens wat rommelmarkten af. Naast de bovenstaande trends zien we namelijk ook dat vintage en antiek helemaal is. Daarom doe je er goed aan om oude meubels te bekijken. Na een kleine opknapbeurt zien ze er vaak weer als nieuw uit.

Heeft het zin om oude meubels opnieuw te stofferen?

Heel veel mensen beschikken over oude meubels die ze gewoon niet weg kunnen doen. Vaak zijn dit meubels waar ze mooie herinneringen aan hebben of die een andere speciale betekenis voor ze hebben. Zo doe je de favoriete bank of stoel van je overleden vader natuurlijk veel minder snel weg dan een meubelstuk dat door ouderdom uit elkaar valt maar verder geen betekenis heeft. Toch kan je, ook al heeft een meubelstuk nog zo’n grote betekenis, niet met een gehavend of kapot meubelstuk blijven zitten. Maar hoe los je dit dan wel op? Simpel: laat ze opnieuw stofferen!

Besteed het uit

Op veel websites vind je kant-en-klare stappenplan om oude meubels zelf op te knappen en te stofferen. Veel restauratiewerkzaamheden kan je inderdaad prima zelf doen. Zelf stofferen raden we echter af. Zeker als een meubelstuk een grote betekenis voor jou heeft, is het een fijn idee om deze klus aan een professional over te laten. Deze kan precies vertellen wat er nodig is om de stoel, bank of eetkamerstoel opnieuw te stofferen en hoeveel geld dit klusje jou gaat kosten.

Hoe kies je de juiste stof?  

Natuurlijk wil je niet dat het meubelstuk na de restauratie onherkenbaar is. Juist de huidige uitstraling heeft jouw hart geraakt. Daarom is het belangrijk om dit meubelstuk altijd zoveel mogelijk in zijn waarde te laten. Dit doe je bijvoorbeeld door de juiste stof te kiezen. Deze moet vergelijkbaar zijn met de huidige stof. Patronen op de stof zelf maken in principe weinig uit. Dat mag je ook wel een beetje loslaten. Kies tevens ook voor een expert die jou kan vertellen welke stoffen het beste bij jouw meubelstuk passen. Zo hou je deze zeker in zijn waarde en ziet deze er straks weer als nieuw (in zijn oude jasje) uit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here