Home Geen categorie Steigerhout in de tuin

Steigerhout in de tuin

110
0

Steigerhout is ontzettend populair, zeker nu we als samenleving nadenken over de manier waarop we consumeren (de dingen die we kopen, maar ook hoe snel we die dingen weer weggooien). De spullen die we kopen moeten duurzaam en milieubewust zijn, en dan het liefst ook nog eens voordelig. Steigerhouten meubels bieden dan uitkomst. Zij hebben al jaren dienst mogen doen in de bouw en hebben weer en wind overleefd. Daarom zal het in je tuin niet snel van kwaliteit verminderen. In dit artikel lees je meer over de voordelen van steigerhouten tuinmeubilair.

Weerbestendig en sterk

Steigerhout is al jarenlang aan alle elementen (alle soorten weer) blootgesteld. Daarom is het goed bestendig tegen regen, hagel en sneeuw maar ook tegen zonneschijn. Je kunt steigerhout dus heel goed in de tuin neerzetten, want eigenlijk heeft het alle dingen waar je tuinmeubelen normaal tegen beschermd al overleefd. In het hout zitten lange vezels. Dit zijn cellen die een plant stevig maken. De vezels maken steigerhout sterk en flexibel. Het is dus prima bewerkbaar voor meubelmakers, en toch enorm sterk. Het kan dus wel tegen een stootje.

Duurzaam en milieubewust

Omdat het hout zo sterk is, gaat het lang mee. Dat maakt het duurzaam. Steigerhout is ook enorm milieubewust. Er worden geen bomen voor omgehakt, want steigerhout is eigenlijk vurenhout dat al jaren in de bouw gebruikt is. Daarbij kan steigerhout ook nog eens enorm voordelig uitpakken. Lage prijzen, geen grote ecologische voetafdruk (dus je hebt weinig impact op het milieu) én het gaat lang mee. Wat wil je als consument eigenlijk nog meer?

Je tuin inrichten

Met steigerhout kun je je tuin op allerlei verschillende manieren inrichten. Denk aan tafels, zitmeubels en bijvoorbeeld een mooie buitenkeuken. Ga je nog een stapje verder? Koop dan voor jouw tuingereedschap een mooie kast. Steigerhout kun je voor eigenlijk alles gebruiken. Wil je de muur bekleden? Dan zijn steigerhouten muurpanelen een uitkomst. Verschillende accessoires zoals een prachtige bloembak of een houten wereldkaart leuken het buitenleven op. Als je een mooi terras wilt creëren, is een steigerhouten overkapping een aanrader. Laat deze op maat bouwen bij een zaak zoals Van Londen. Ook voor het plaatsen van fietsen of een auto is zo’n overkapping geschikt. Eigenlijk zijn de mogelijkheden van steigerhout simpelweg eindeloos!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here