Home Geen categorie Tips om een hotel duurzaam in te richten

Tips om een hotel duurzaam in te richten

69
0

Na ontzettend lang te hebben gespaard, kun je het financieel eindelijk aan om jouw droom waar te maken: het runnen van een eigen hotel! Je hebt hier misschien hard voor moeten werken bij een baan waar je eigenlijk niet gelukkig was, maar hard werk beloont en dit wil je natuurlijk goed aanpakken! Duurzaamheid speelt steeds een belangrijkere rol in ons leven, om ervoor te zorgen dat onze kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen een net zo fijn leven hebben als dat wij, onze ouders en grootouders ook hebben gehad. Natuurlijk wil jij ook je steentje bijdragen aan een groenere wereld door jouw hotel duurzaam te maken. In deze blog hebben we een aantal tips voor je om zelf een hotel duurzaam in te richten. Laat je dit liever door professionals doen, dan kun je bijvoorbeeld bij https://katoprojecten.nl/ terecht!

Schaf milieuvriendelijk meubilair aan

Duurzame meubels worden gemaakt van hergebruikt of duurzaam materiaal als FSC-hout, bamboe of steigerhout. Daarnaast zijn worden ze vaak Fair Trade gemaakt in ontwikkelingslanden, waardoor de arbeiders op een eerlijke manier behandeld worden en betaald worden voor hun werk. Milieuvriendelijke bedden zijn hier een goed voorbeeld van. Vaak kun je bij kringloopwinkels of marktplaats mooie banken en/of stoelen vinden die je kan gebruiken voor de gemeenschappelijke ruimtes. De combinatie van verschillende meubels bij elkaar zorgt voor een gezellige sfeer en is daarnaast erg duurzaam!

Maak gebruik van de handdoeken regel

Vaak krijg je bij hotels elke dag een schone handdoek, maar dit is vaak helemaal niet nodig. Thuis gebruiken we onze handdoek ook meerdere dagen en op vakantie zou dit niet anders moeten zijn. Daarnaast zorgt het voor ontzettend veel watergebruik om de handdoeken te wassen en de chemicaliën die hiervoor gebruikt worden zijn vaak milieuvervuilend. Dit kun je oplossen door als regel opstellen dat wanneer gasten een schone handdoek willen, ze hun gebruikte handdoek op de grond of in de wastafel moeten leggen. Als deze opgehangen is, wordt deze niet vervangen. Met een klein bordje kun je je gasten hieraan herinneren zodat ze ook meehelpen!

Eco-friendly shampoo en zeepjes

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel bedrijven die duurzame shampoo’s en zeepjes produceren. Zo hebben deze geen plastic verpakkingen meer, wat beter is voor het tegen gaan van plastic gebruik, maar worden ze in kartonnen doosjes ingepakt. Ook bevatten ze geen stofjes die giftig zijn voor het milieu, waardoor de koralen en zeedieren in oceanen niet vergiftigd worden. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here