Home Geen categorie Traprenovatie: een mooie, slijtvaste en veilige trap

Traprenovatie: een mooie, slijtvaste en veilige trap

167
0

Ben jij de trotse eigenaar van een prachtige woning en heb je bij het inrichten en onderhouden daarvan het motto: my home is my castle? Dan steek je vast graag je handen uit de mouwen om het steeds mooier te maken. Het leggen van een nieuwe vloer, het schilderen van de deuren en kozijnen en het stucen van de muren, horen bij veel mensen tot hun favoriete klussen. Wat ook niet aan deze lijst zou mogen ontbreken, is het renoveren van de trap. Want in veel huizen wordt de trap slechts gezien als object om naar boven of naar beneden te lopen. In sommige huizen worden trappen zelfs tot dumpplaats gedegradeerd voor schoenen en andere spullen die rondslingeren. Zonde! 

Want door een dichte of een open te renoveren, kun je er een designobject van jewelste van maken. Staat dit ook op jouw to-do-list? Lees dan nog even verder en ontdek hoe een toonaangevende specialist jouw trap tegen aantrekkelijke traprenovatie kosten tot een stijlvol exemplaar transformeert.

Treden met een antislip-toplaag

Traprenovatie brengt nog veel meer voordelen met zich mee. Ook het veiligheidsaspect til je ermee naar een hoger niveau. Traptreden verslijten in de loop der jaren en worden hierdoor gevaarlijk en glad. Als je die van een antislip-toplaag laat voorzien, kun je er weer met een gerust hart overheen lopen. Is er sprake van een gehorige trap? Ook daar is gemakkelijk iets aan te doen. Door een speciale lijm toe te passen, ontstaat een geluiddempende werking. Bovendien is de trap na de renovatie voor vele jaren krasvast, slijtvast en onderhoudsvrij. De mogelijkheden qua materialen zijn eindeloos en variëren van PVC en laminaat tot tapijt en hout én passen bij elke woonstijl.

Stijlvol en veilig

Traprenovatie is vakwerk van de bovenste plank; of het nu een dichte trap of een open trap betreft. Heb je een open trap, dan kun je onder andere kiezen voor een enkelzijdige renovatie, waarbij iedere trede wordt voorzien van een nieuwe overzettrede. Bij de volledige renovatie van een open trap worden de treden rondom bekleed. In veel huizen staat er echter een dichte trap die aan de achterkant vaak is voorzien van een trapkast, toilet of berging. De treden van een dichte trap zijn door stootborden verbonden, ofwel de staande delen achter de treden die aansluiten op de bovenliggende treden. Als je jouw dichte trap door middel van traprenovatie laat restylen, wordt die voorzien van nieuwe sluitlijsten, stootborden en overzettreden. Voor een extra stijlvol en veilig effect kun je LED-verlichting onder de treden laten installeren. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here