Home Geen categorie Tuinmeubels zelf maken, hoe pak je dat aan

Tuinmeubels zelf maken, hoe pak je dat aan

201
0

Je tuinmeubels raken een beetje gedateerd en eigenlijk ben je toe aan nieuwe zitmeubelen voor je tuin. Lekker wonen is niet alleen voor binnenshuis, ook buiten wil je goed kunnen zitten en je drankje op een stevig en duurzaam tafeltje neer kunnen zetten. Tuinmeubels zijn best wel aan de prijzige kant. En dat niet alleen…ze zijn allemaal van hetzelfde materiaal en hebben allemaal ongeveer dezelfde uitstraling. Dat is niet wat jij en je partner willen. Jullie willen tuinmeubelen die niet iedereen in de tuin heeft staan, dus meubilair met een aparte uitstraling en met een duurzaam karakter.

Zelf maken

Om zelf tuinmeubels te maken heb je uiteraard materiaal nodig. Het meest effectieve en goedkoopste materiaal zijn pallets. Pallets worden gemaakt om bepaalde artikelen op een veilige manier te vervoeren. Pallets zijn meestal van hout en kunnen gemakkelijk met een vorkheftruck worden verplaatst. Over het algemeen worden deze houten onderdelen weggegooid. Hergebruik door er tuinmeubelen van te maken is voor dit materiaal een prima oplossing.

Lekker wonen, óók in je tuin

Het is eigenlijk heel simpel om pallets op en aan elkaar te schroeven om een zitbank te genereren. Echter…je wilt natuurlijk lekker zitten en achterover leunen. Het is gemakkelijk om een rechte rugleuning te fabriceren maar een schuine rugleuning is toch heel wat anders. Ga online op zoek en je vindt zo een compleet stappenplan om een loungebank of stoel met een schuine rugleuning te maken.

Het gebruik van betonblokken

Betonblokken met een open karakter lenen zich uitstekend om simpele zitmeubelen van te maken. Je gebruikt hiervoor betonblokken, stoeptegels en planken van pallets en/of steigerhouten planken. Kijk voor de aardigheid op de volgende website en ga duurzaam aan de slag!

Steigerhout

Steigerhout is verkrijgbaar in de echte, vintage planken die ook daadwerkelijk in de bouw zijn gebruikt. Meestal zie je een waas van cement en ander materiaal wat in de loop van de jaren op de planken is verzameld. Je kunt echter ook nieuwe steigerhouten planken aanschaffen. Steigerhout heeft een geheel eigen uitstraling. Onbehandeld hout kun je zelf heel goed bewerken en er je eigen bijdrage aan geven. Je kunt natuurlijk ook planken aanschaffen die een white-wash behandeling hebben ondergaan. Steigerhout kan heel mooi worden gecombineerd met warme materialen als wollen kleden, dekens en/of kussentjes.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here