Home Geen categorie Vijf voordelen van shutters

Vijf voordelen van shutters

464
0

Shutters zijn erg populair op het gebied van raamdecoratie en dat is niet voor niets! Shutters hebben namelijk veel voordelen. Zo hebben ze een goede isolerende werking en zijn ze makkelijk in onderhoud. Ook zijn ze erg duurzaam en dragen bij aan privacy. Ben je benieuwd naar de uitleg? Lees dan verder en kom erachter! 

Isolatie en zonwerend 

De shutters hebben een isolerende werking. In de winter houden ze de kou buiten en de warmte binnen. Als ze shutters in de zomer gesloten blijven, blijft de warmte buiten en blijft het huis koel. Dit heeft een positieve invloed op het energieverbruik, zowel in de winter als in de zomer. Als het koud is, hoeft de verwarming minder snel aan en in de zomer wordt de airco minder gebruikt. Een voordeel voor het milieu en voor de portemonnee! 

Duurzaam 

Vergeleken met andere raamdecoratie zijn shutters een duurzame optie. De meeste shutters zijn gemaakt van hout. Doordat hout erg stevig is en niet gevoelig is voor slijtage, gaan ze jarenlang mee. Daarnaast is hout een natuurlijk materiaal, wat het duurzaam maakt.

Makkelijk in onderhoud 

Veel raamdecoratie is lastig schoon te maken, denk aan lamellen en gordijnen. Lamellen zijn kwetsbaar en kunnen snel kapotgaan als ze schoon worden gemaakt. Ook gordijnen zijn onderhoudsintensief, omdat ze gewassen moeten worden. Shutters zijn gemaakt van een stevig materiaal en zijn makkelijk af te nemen met een doekje. Je hoeft hierbij niet bang te zijn om ze te beschadigen. 

Zelf regelbaar

Het grote voordeel aan shutters is dat je zelf de lichtinval kan regelen. Schijnt de zon onprettig in je gezicht? Dan kan je het dichtschuiven. Als de zon verplaatst is schuif je ze weer open. Je kan er ook voor kiezen om alleen de bovenkant of onderkant van de shutters dicht te doen. 

Privacy 

Een ander voordeel is dat je ze kunt dichtschuiven als je behoefte hebt aan privacy. Doordat ze handmatig bedienbaar zijn, werken ze altijd. Je bent hierbij niet afhankelijk van de techniek. 

Laat shutters op maat makenShutters zijn dus niet alleen een prachtige vorm van raamdecoratie, maar er zitten veel meer voordelen aan. Wil je witte shutters voor bij jou in huis? Neem dan een kijkje op de website van Van Eyck shutters en laat je inspireren. Zij hebben een enorm aanbod aan shutters en blinds en kunnen deze op maat maken. Neem contact op en laat je adviseren!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here