Home Geen categorie Vocht in de kelder voorkomen

Vocht in de kelder voorkomen

427
0

Vocht in je kelder kan niet zo gemakkelijk weg als een kamer boven de grond. Het gevolg is dat je kelder muf kan gaan ruiken, condensatiedruppels op de muren ontstaan en in erge gevallen zelfs schimmel op de muren kan gaan groeien. Een kelder heeft daarom een beetje extra nodig om problemen te voorkomen. Daarom leggen we aan je uit wat je kunt doen om vocht uit je kelder te houden en wat te doen wanneer dit niet de oplossing is. Lees dus snel verder.

Vocht uit de kelder houden

Allereerst is het belangrijk om te kijken waar het vocht vandaan komt en te kijken of je hier al iets aan kunt doen. Zo is het bijvoorbeeld niet handig om je was in de kelder te doen en te laten drogen.

Daarnaast is het goed om ventilatieroosters te installeren zodat frisse buitenlucht naar binnen kan komen. Dit lost alleen de grootste problemen niet op. In vele gevallen moet de lucht meer circuleren om het vocht uit de ruimte te krijgen. Het is dan ook aanbevolen om in een kelder een mechanische kelder ventilatie te installeren. Hiermee wordt ook de binnenlucht naar buiten afgevoerd en frisse lucht van buiten weer naar binnen gebracht. Deze kunnen gecombineerd worden met vochtsensoren voor een optimaal resultaat.

Nog steeds last van schimmel

Het kan natuurlijk ook zijn dat het vocht van buiten komt. Heb je alle maatregelen uitgevoerd om je vocht van binnen te minimaliseren, dan is het tijd om te kijken naar eventuele lekkages van buiten af. Komt de oorzaak van buitenaf? Dan is het tijd om je kelder waterdicht te maken

Dit kun je het beste laten doen voor de beste resultaten. Wanneer je dit laat doen, wordt namelijk door een professional gekeken naar de problemen en wordt alles in een keer opgelost. Vaak, wanneer mensen het zelf doen, keren de problemen meerdere keren terug, waardoor je uiteindelijk meer kwijt bent dan wanneer je alles in een keer door een professional liet doen. Een professional biedt namelijk ook garantie. Keert er dus toch iets terug dat relevant is aan het oorspronkelijke probleem, dan wordt dit uiteraard binnen de garantie opgelost.

Hoe gaat het waterdicht maken in zijn werk?

Allereerst zal de professional kijken naar de huidige situatie en problemen. Op basis hiervan kan een plan worden gemaakt en een uitgebreide offerte worden opgesteld. Nadat je hiermee akkoord gaat, komt de specialist op de afgesproken datum bij je langs om je kelder waterdicht te maken.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here