Home Geen categorie Waarop letten bij eetkamerstoelen?

Waarop letten bij eetkamerstoelen?

295
0

Kocht je onlangs een nieuwe eettafel, of is de eethoek dringend toe aan nieuwe stoelen? Dan is de keuze van deze stoelen absoluut niet onbelangrijk. De uitstraling van jouw eettafel valt of staat namelijk met de juiste eetkamerstoelen. En natuurlijk wil je ook in alle comfort je voeten onder tafel kunnen schuiven. Kies daarom voor de geschikte stoelen. Hieronder vind je alvast een aantal nuttige tips.

Een match met de tafel

Een eerste belangrijk aspect dat je best in het achterhoofd houdt bij de keuze van jouw eetkamerstoelen, is de eettafel zelf. Natuurlijk bepaalt de lengte en breedte van deze tafel hoeveel stoelen je nodig hebt, rekening houdend met zo’n 70 cm per persoon. Daarnaast is ook de hoogte van de tafel een cruciaal element. Je wil natuurlijk niet steeds met je knieën tegen het tafelblad zitten, of als een kabouter maar net boven de tafel uitkomen.

Daarnaast is ook de stijl van belang. Zorg voor een optimale combinatie van jouw stoelen met de tafel. Heeft jouw tafel een landelijke stijl? Ga dan voor hetzelfde type stoelen. Is jouw tafel eerder robuust en donker? Dan is een subtiele, kleurrijke toets in de stoelen een goed idee.

Het model van de stoel

Uiteraard bestaan eetkamerstoelen in alle mogelijke vormen en maten. Ben je op zoek naar een compacte stoel, of ga je liever voor een ruime en luxueuze fauteuil? Of je nu de voorkeur geeft aan een speels design of eerder een strak model, er bestaat ongetwijfeld een type naar jouw wensen.

Denk hierbij zeker ook na over de arm- en rugleuning. Een leuning kan het zitcomfort aanzienlijk doen stijgen. Althans, als hij aan de juiste voorwaarden voldoet.

Daarnaast is ook het onderstel van de stoel iets om mee in het achterhoofd te nemen. Het heeft namelijk een invloed op de kwaliteit en het zitgemak van de stoelen, en bepaalt mee hoe de stoel zal ogen. Er bestaan heel wat verschillende stijlen: vier losse poten, wieltjes, swing- en slede poot. 

Het materiaal

Elk type materiaal heeft zo zijn eigen voordelen. Voor de keuze van het materiaal ga je daarom best na waar je de stoelen wil plaatsen in de woning. Zo is een stoel met een stoffen bekleding enorm sfeervol en geeft het een warme uitstraling aan de ruimte. Het zit bovendien lekker zacht en heeft doorgaans een lange levensduur. Toch is het niet altijd even ideaal. Denk bijvoorbeeld aan kinderen die er zonder moeite verf op morsen…

Ga je voor een stoel met een lederen bekleding, dan mag je zeker zijn van een sterk en tijdloos materiaal met een enorm chic karakter. Toch kan leer na verloop van tijd haar oorspronkelijke charme en glans verliezen en is het vaak wat duurder. Een prijsvriendelijk alternatief hiervoor is kunstleer.

Eetkamerstoelen van Urban Sofa

Of je nu op zoek ben naar een stijlvolle lederen eetkamerstoel, of een compacte en neutrale stoel, bij Urban Sofa stel je jouw eigen favoriet samen. Ons assortiment bevat verschillende modellen, en dat binnen je budget! Zelfs voor een lage prijs heb je de hoofdprijs te pakken!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here