Home Geen categorie Welke verschillende soorten kranen zijn er?

Welke verschillende soorten kranen zijn er?

215
0

Een van de belangrijkste elementen in een badkamer zijn de kranen. Bij een kraan in de badkamer wordt er al snel gedacht aan wastafelkranen, maar er zijn nog meer kranen die erg belangrijk zijn in je badkamer. Ben je benieuwd welke kranen onderdeel zijn van je badkamer? Lees dan snel verder.

Wastafelkranen

We benoemden ze net al even: de wastafelkranen. Deze komen in vrijwel iedere badkamer voor en worden op of boven het badmeubel geplaatst. Je kunt dus niet alleen voor opbouwkranen kiezen, maar ook voor inbouwkranen. De kranen worden dan in de muur gemonteerd. Dit geeft de badkamer een strakke en luxe uitstraling. Wastafelkranen zijn in veel verschillende kleuren, vormen en maten verkrijgbaar. De maten van de wastafels en badmeubels verschillen namelijk, waardoor niet iedere wastafelkraan voor iedere wastafel geschikt is.

Douchekranen

Je zult waarschijnlijk bij een douchekraan denken aan de douchekop. Maar bij een douchekraan gaat het voornamelijk om de bediening van de douche. Je hebt hierbij de keuze uit een draaiknop, hendel of thermostaatkraan. Vaak wordt er voor de laatste optie gekozen, deze kranen hebben namelijk een soort begrenzer, waardoor je niet zomaar de temperatuur kunt opdraaien. Ideaal als je jonge kinderen hebt! De meest voorkomende kleuren douchekranen zijn rvs, mat zwart, goud en Gun Metal. Ook douchekranen kun je laten inbouwen, waarbij je ervoor kunt kiezen om de douchekop uit het plafond te laten komen of uit de muur.

Badkranen

Bij badkranen gaat het ook om de kraan en de bediening van de kraan. Ook kan er aan de set een handdouche worden toegevoegd, dit zorgt voor net wat extra comfort. Je kunt er namelijk het bad mee schoonmaken of bijvoorbeeld je haar mee uitspoelen. Ook bij badkranen heb je de keuze uit een draaiknop, hendel of thermostaatkraan. Je zult het misschien niet verwachten, maar bij badkranen heb je ook de keuze uit inbouw- of opbouw. Inbouwkranen komen over het algemeen wel alleen bij inbouwligbaden en semi-vrijstaande baden voor omdat de kraan in de muur gemonteerd wordt.

Fonteinkranen

Een fonteinkraan komt meestal niet in een badkamer voor, maar wel in een toiletruimte. Omdat we bij Sani4All ook toiletruimtes aanbieden, nemen we ook de fonteinkranen mee! Fonteinkranen worden geplaatst bij het kleine wasbakje dat je vindt in een toiletruimte. Deze kranen zijn vaak een stukje kleiner dan wastafelkranen omdat je in een toiletruimte vaak maar weinig ruimte hebt. Ook hierbij kun je kiezen uit inbouw- en opbouwkranen.

Complete ontzorging

Ben je op zoek naar een nieuwe badkamer en wil je tijdens dit proces compleet ontzorgd worden? Dan ben jij bij Sani4All aan het goede adres! Of je nu inspiratie wil op doen of op zoek bent naar een nieuwe badkamer, we staan voor je klaar! In onze winkels voorzien onze adviseurs je van deskundig advies en maken een 3D-ontwerp van je nieuwe badkamer voor je. Ben je tevreden met het ontwerp en heb je de badkamer gekocht? Dan wordt deze, gratis, bij je thuisbezorgd. Indien gewenst kunnen we ook de volledige montage voor je verzorgen. Zo hoef jij je nergens zorgen om te maken en kun je volledig gaan genieten van je nieuwe badkamer.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here