Home Geen categorie Winst maken op antiek

Winst maken op antiek

271
0

We horen regelmatig bijzondere succesverhalen waarbij oude items voor een kleine prijsje zijn gekocht en uiteindelijk voor een enorm bedrag weer zijn verkocht. Steeds meer mensen maken er een ware sport van om antieke meubels voor een zacht prijsje te kopen, op te knappen en dan enorm veel winst te maken. Maar is dit echt mogelijk? En hoe pak je dit dan aan? Moet je een professional zijn of kan ook een amateur eenvoudig winst maken? Daarover lees je meer in dit artikel.

Winst maken op oude meubels: flipping!

Wellicht heb je wel eens gehoord van de term flipping. Dit is een term die vooral in het buitenland vaak gebruikt wordt. Het klinkt heel ingewikkeld, maar betekent eigenlijk niet meer dan spullen goedkoop inkopen en voor een hoge prijs doorverkopen.

Het is zeker niet zo dat een flipping een geheel nieuwe term is. De zoektocht naar antieke spullen is al sinds de jaren ’70 en ’80 in volle gang. Wel zien de antieke meubels er nu vaak anders uit dan in die tijd. Stijlen blijven veranderen, de gedachte blijft hetzelfde!

Waar moet je op letten?

Natuurlijk klinkt het heel simpel: even een rommelmarkt afspeuren en je vindt geweldige pareltjes die je binnen no-time met winst kunt verkopen. Zo simpel is het natuurlijk in de praktijk niet. Anders zou iedereen dit immers gaan doen. Zo is een beetje ervaring en kennis in antiek natuurlijk wel verstandig. Anders weet je nog niet waar je op moet letten.

Bekijk ieder product zorgvuldig en kijk goed waar deze geproduceerd zijn, hoe de staat is en of deze over een uniek karakter beschikt. De unieke items brengen logischerwijs veel meer geld op. Let ook op de materialen die gebruikt zijn en of de constructie nog goed in elkaar zit. Dit draagt allemaal bij aan de waarde van het product. Als het te mooi om waar te zijn lijkt, is dat het vaak ook. Dus laat je niet verleiden door zogenaamde geweldige aankopen, maar blijf je hart en gevoel volgen.

De zoektocht begint

Waar moet je eigenlijk zoeken voor antieke spullen? Hierop is geen kant-en-klaar antwoord te vinden. Er zijn mensen die zelfs prachtige antieke spullen op de markt tijdens koningsdag hebben gevonden. De locatie doet er dan ook niet echt toe. Als jij je ogen de kost geeft, zal je de meeste schatten vanzelf aantreffen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here