Home Geen categorie Wonen in Haarlem: dit moet je weten!

Wonen in Haarlem: dit moet je weten!

402
0

Jij bent klaar om uit huis te gaan, maar waar je precies wil gaan wonen is nog niet helemaal duidelijk. In Nederland zijn er talloze leuke steden waar je uit kunt kiezen, waardoor de keuze erg lastig wordt. In deze blog willen we je voorstellen aan een stad die bij veel mensen onder de radar gaat: Haarlem. Lees snel verder!

Haarlem: de oudste stad van Nederland

Vind jij het belangrijk om in een stad te wonen met geschiedenis, dan zit je in Haarlem al snel goed. Dit is namelijk de oudste stad van Nederland! In 1245 was Haarlem de eerste Nederlandse plaats met stadsrechten, waardoor het ouder is dan wat vele zijn grote broer noemen: Amsterdam. Maar de geschiedenis van Haarlem gaat verder dan alleen een oud oprichtingsjaar: zo speelde Haarlem een belangrijke rol in de handelsgeschiedenis van Nederland vanwege hun voordelige ligging. Laat dit nou ook net de reden zijn dat de Spanjaarden Haarlem maar wat graag onderdeel van hun rijk wouden maken. Er is simpelweg erg veel te vertellen over Haarlem – door hier te wonen, vermeng je jezelf in deze geschiedenis.

Wat is er nu te doen?

Haarlem is een echte kunststad. Dit past natuurlijk goed bij de rijke geschiedenis: dit trok al vroeg veel kunstenaren aan. En dat blijkt! Met het Teylers museum en het Frans Hals museum is Haarlem het thuis van twee van de grootste kunstmusea die Nederland te bieden heeft. Waar je bij het Frans Hals museum je helemaal met kunst omringt, vind je in het Teylers museum ook veel informatie over de rijke geschiedenis van Haarlem en Nederland in het algemeen.

Maar, Haarlem is meer dan alleen kunst. Zo kun je je hier ook een dag vermaken door het water op te gaan, of door een stadswandeling te maken en de vele oude gebouwen te bekijken. Haarlem straalt zijn geschiedenis in alles uit. Of je dit nou ter voet of ter boot bekijkt, je verwondert je gegarandeerd. 

Huis vinden in Haarlem

Ben jij overtuigd dat wonen in Haarlem een goede keuze is, dan is het nu zaak om een huis te vinden. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, vooral met de krappe woningmarkt waar we tegenwoordig in zitten. Van der Linden is jouw aankoopmakelaar Haarlem, die jou helpt om hier snel de woning te vinden die jij voor ogen had. Neem een kijkje op hun website en begin alvast met het inrichten van jouw Haarlemse droomhuis!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here